Апелативният съд в София назначи токсикологична експертиза по искане на защитата

...
Апелативният съд в София назначи токсикологична експертиза по искане на защитата
Коментари Харесай

Семерджиев обжалва присъдата си

Апелативният съд в София назначи токсикологична експертиза по искане на отбраната на Георги Семерджиев, обвиняем за тежката злополука на бул. " Черни връх " в София, при която починаха две девойки. Днес се организира второ съвещание по делото.

Софийският градски съд през април постанови присъда от 20 години затвор при в началото непоколебим режим за Семерджиев, като сега той апелира присъдата пред втората инстанция.

Назначената експертиза би трябвало да откри по какъв метод опиатът, за който се твърди, че е открит в кръвта на Семерджиев, влияе на организма и до какви реакции довежда. Също по този начин за какъв интервал от време се разгражда в кръвта, както и в кой миг е допустимо да е бил признат и по какъв метод. Ще се открива още и налични ли са кръвни проби от Семерджиев, както и задоволително ли е количеството, с цел да се изследват.

В предходното съвещание съдът назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на лидера на автомобила, с който беше осъществена злополуката. Тя към момента не е подготвена. 

В днешното съвещание още веднъж не пристигнаха двете свидетелки, по отношение на изказванието на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях. Сега съдът реши, че ще бъде изработен нов опит те да бъдат призовани. Според юриста на подсъдимия Мирослав Христов, в случай че още веднъж не могат да бъдат открити или не се явят е допустимо съдът да постанови насилственото им довеждане. Следващото съвещание по делото е планувано за 6 декември.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР